1.1. Plans individualitzats (objectius i altres accions)
Cada persona té el seu itinerari individualitzat, en que a partir del coneixement del mercat laboral, estableix el seu objectiu professional i a partir d’aquí traça el seu pla de recerca de feina (com enviar CV, on anar, com donar-se a conèixer, autoanuncis, recerca de feina per internet, formació ocupacional i/o instrumental, pràctiques a empreses…)
1.2. Taller d’aproximació al mercat de treball
Taller per persones que no tenen experiència laboral en empreses o bé fa temps que no treballen. Té l’objectiu d’analitzar el mercat de treball per veure els sectors amb més possibilitats d’inserció i els requisits que es demanen.
1.3. Formació ocupacional (cursos atenció GG, ajudant de cuina i altres)
Cursos ocupacionals amb caràcter professionalitzador on hi ha una part de formació teòrica específica i també unes pràctiques laborals en empreses del sector.
1.4. Tallers pel desenvolupament de competències i habilitats professionals (autoconeixement, comunicació, treball en equip, i altres)
Tallers per posar a prova i desenvolupar habilitats necessàries al món laboral.
1.5. Pràctiques no laborals en empreses
Les persones que han fet una formació en un sector en concret, o bé ja hi tenen experiència, es faciliten estades de pràctiques en empreses col·laboradores de Càritas.
1.6. Formació instrumental bàsica: cursos de català bàsic i alfabetització
L’objectiu és que les persones millorin els coneixements instrumentals bàsics necessaris per la vida quotidiana i per la recerca de feina.