Presentació de l’informe FOESSA sobre exclusió i desenvolupament social a Catalunya

El dia 3 de març, la Sra. Míriam Feu, Responsable d’Anàlisis Social i Incidència de Càritas Barcelona va presentar l’Informe FOESSA sobre exclusió i desenvolupament social a Catalunya.
L’informe FOESSA fa una radiografia de la situació social i posa de manifest l’augment de la pobresa severa, la seva cronificació, la polarització i l’augment de les desigualtats.
En l’informe es constata que creixen l’exclusió severa i la integració precària, i es redueix la integració plena.  Les persones en situació d’exclusió social representen el 29,1% de la població catalana, cosa que implica que gairebé una de cada tres persones (al voltant de 2.260.000) es troba en una situació d’exclusió l’any 2021, sigui moderada o severa.
La crisi de la COVID-19 ha aprofundit i engrandit la bretxa de la desigualtat, ja que les persones en situació de més vulnerabilitat són els que més han patit les conseqüències d’una crisi que ha provocat més precarietat laboral i desigualtat de renda, més dificultats per accedir i mantenir un habitatge digne, impacte intens en la salut i la salut mental, tensió en les relacions de les persones, augment de la bretxa digital, i mesures de protecció insuficients, ja que l‘Ingrés mínim vital només arriba al 13% de les persones en pobresa extrema de Catalunya, i la Renda garantida de ciutadania al 28%.
La presentació s’ha fet a l’Espai Òmnium de Manresa i ha comptat amb l’assistència d’unes 60 persones. Han acompanyat la Sra. Feu en Fran Quirós, secretari tècnic de Càritas Diocesana de Vic i la Sra. Fina Farrés, directora de Càritas Arxiprestal de Manresa.
Podeu trobar l’Informe FOESSA complet clicant AQUÍ

Comparteix.