Manlleu

Càritas és present a Malleu des dels anys 80 a través dels grups organitzats a les tres parròquies: Càritas Gràcia, Càritas Santa Maria i Càritas Sant Pau, donant resposta a les necessitats més urgents de cada barri. És a partir del 2007, i després d’un treball i d’una necessitat compartida, que a Manlleu es constitueix la Càritas Interparroquial amb la finalitat de donar resposta a les necessitats de tot el municipi, ubicant la seu als locals de Sant Pau, al bell mig del barri de l’Erm.

Un dels projectes que des dels seus inicis Càritas ha portat a terme, responent a la identitat de la mateixa entitat és atendre, fer suport i mostrar-se propers a les persones que puguin necessitar-ho, acollint a tothom. Des de l’espai d’acollida s’atenen a les persones i després d’escoltar-los es facilita l’ajut puntual que requereixi. Els ajuts són puntuals, depenen de cada situació (ajuts per als subministraments de llum, aigua, gas, butà, etc o bé medicaments, aliments, roba, mobles, pagament per desplaçaments etc. O per exemple ajuts puntuals adreçats a la infància i adolescència per poder cobrir algunes necessitats de material escolar.

A Càritas Manlleu, funciona des de fa molt temps el servei de rober on no només es recull roba sinó que també se’n dispensa i la que no s’aprofita es recicla a través de l’empresa d’inserció El Fil de Caritas/Tapís Des de fa 2 anys s’ha treballat en un projecte compartit a nivell municipal, amb l’Ajuntament i quatre entitats socials del poble. Fruit d’aquest treball Càritas Interparroquial de Manlleu participa directament en la gestió del projecte El Sarró (aliments solidaris) Des de l’any 96 Càritas de Manlleu, un cop per setmana, disposa d’un espai de trobada amb gent gran als locals de Gràcia.

Durant aquest any des de l’espai d’acollida s’estan atenent 80 famílies (280 beneficiaris) i 10 unitats familiars unipersonals i per exemple, 134 famílies s’han beneficiat del rober.  L’equip de persones voluntàries involucrades en els projectes són 17.


Projectes

Acollida i ajutsIntegració social

Acollida i atenció social
Espai per acollir i escoltar persones tant temps com sigui necessari, sobre tot tipus de problemes, perquè les persones se sentin ateses i poder treballar així la resposta adient.


Servei d’ajuda econòmic
Ajuts per necessitats puntuals amb un seguiment del problema (lloguer, subministraments i calefacció, medicaments, ajudes escolars...); ajuts en espècies o microcrèdits.

Serveis i accions per la gent gran
Espai de trobada: Espai per passar l’estona, trobar-se, xerrar, i fer jocs.


Notícies

Manlleu
Una desena de persones completen el curs de Càritas Manlleu per formar persones en el camp de la neteja domèstica i industrial

Una desena de participants en el curs de “Peonatge de neteja i manteniment, domèstica i industrial i altres equipaments” van rebre el 20 de desembre de 2018 el diploma acreditatiu. El curs, promogut per Càritas Manlleu amb la col·laboració d’altres agents, ha donat formació teòrica-pràctica per facilitar la incorporació d’aquestes persones en el mercat laboral.

Manlleu
Les reflexions de la directora de Càritas Manlleu, Núria Callís, a «La Veu de Càritas» de Ràdio Estel

El programa «La Veu de Càritas» de Ràdio Estel va recollir aquest dilluns 17 de setembre el testimoni de Núria Callís, actual directora de Càritas Manlleu. En aquesta conversa, Callís reflexiona sobre aspectes com l’acció de Càritas a Manlleu, com creu que s’ha potenciar el voluntariat, com comunicar-se amb la pròpia comunitat d’Església i la població o com la institució s’ha d’obrir a la societat.

1 2 3